Eğitim Sitesi

İlgi Nedir? İlgi Hakkında Kısaca Bilgi

İlgi Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İlgi:

Belirli bir olay veya etkinliğe yakınlık duyma, ondan hoşlanma ve ona öncelik tanıma.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Haberci: Haber veren kişi. İyi Bir Habercide Olması Gereken Özellikler; dürüst ve tarafsız olmak, haberin kaynağını doğru araştırmak, etkili konuşmak, cesur olmak vs.

    Kıbrıs'ın Fethi (1571): Kıbrıs kuşatması yaklaşık bir yıl sürmüştür. Bu süre içinde Osmanlı ülkesinden Kıbrıs'a herhangi bir ürünün satılması yasaklanmıştır. Bu yolla Kıbrıs'ın temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük içine düşerek direncinin kırılması ve teslim olması amaçlanmıştır. Sonuçları : 1- Doğu Akdeniz'in güvenliği sağlanmıştır. 2- Adanın alınması İnebahtı deniz savaşına yol açmıştır.

    Özgün: Yalnız kendine özgü bir nitelik taşıyan, orijinal.

    Etkili Dinleme: İletişimde bulunduğumuz kişiden mesajı tam ve doğru alma etkinliğidir. Etkili Dinleyicinin Özellikleri - Dikkatini karşısındaki kişiye verir. - Konuşmacıyı sözünü kesmeden dinler. - Göz teması kurar. - Son sözü söylemek için çabalamaz. - Dinlerken vereceği cevabı düşünmez. - Yargılamadan, suçlamadan dinler (önyargılı değildir). - Duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışır. Empati kurar.. - Dinlerken başka bir işle meşgul olmaz. - Konuşmacının sözlerine olduğu kadar sözsüz mesajlarına da dikkat eder. - Konuşmacının duygu ve düşüncelerine anladığını gösteren sözlü ifadelerde bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü