Eğitim Sitesi

İlam Nedir? İlam Hakkında Kısaca Bilgi

İlam Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İlam:

Bir davanın mahkemece nasıl bir hükme bağlandığını gösteren resmî belge.

 

Hukuk Terimi Olarak İlam:

1- Kesinleşmiş ve yerine getirilmesi gereken mahkeme kararı.

2- Bir davanın mahkemece nasıl bir hükme bağlandığını gösteren resmi belge.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak İlam:

Mahkeme kararı demektir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Millet: Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.

    Kurultay-Kengeş: İslamiyet öncesi Türk Devletlerinde Devlet, Kağan ailesinin malı olarak kabul edilmekle birlikte, devlet işleri, "Kurultay" veya "Kengeş" olarak adlandırılan danışma meclisi aracılığıyla yürütülmüş; çeşitli sosyal, askerî, siyasî ve dinî konular bu Kurultaylarda görüşülüp, karara bağlanmıştır.

    Çoğulculuk: Toplumsal yaşamda her türlü düşüncenin, eğilimin, gerçekliğin var olmasını, eşitliği ve özgürlüğü savunan görüş.

    Tevki Fermanı: Tuğra, nişan ve daha çok imza anlamına gelir. Padişah buyruklarına çekilen tuğra. Bu tuğrayı taşıyan buyruk.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü