Eğitim Sitesi

İkiye Bölünme Nedir? İkiye Bölünme Hakkında Kısaca Bilgi

İkiye Bölünme Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak İkiye Bölünme:

Bir prokaryotun hücresinin büyüklükleri birbiriyle kıyaslanabilir iki yavru hücreye bölünerek gerçekleşen çoğalma olayı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Koful: Hücrelerde bulunan içi sıvı dolu keselerdir. Bulunduğu hücrenin tipine göre çok farklı görevler yaparlar. (Depolama, sindirim, boşaltım...) - Tek zarlı yapıdadır. - Golgi, endoplazmik retikulum ve hücre zarından üretilir. - Görevi depolama ve hücrenin su dengesini ayarlamaktır. Görevlerine göre kofullar beş çeşide ayrılabilir. 1. Besin Kofulu: Besinlerin alınmasını sağlar. 2. Sindirim Kofulu: Alınan besinlerin sindirilmesini sağlar. 3. Boşaltım Kofulu: Atık maddelerin atılmasını sağlar. 4. Kontraktil (Vurgan) Koful: Tatlı sularda yaşayan bir hücrelilerde içeri giren fazla suyu atan koful çeşididir. 5. Depo Kofulu: Su ve besin depolayan koful çeşididir. * Bitki hücrelerinde koful az sayıda ve büyükken, hayvan hücrelerinde koful çok sayıda ve küçüktür. * Genç bitki hücrelerinde koful çok sayıda iken, yaşlı bitki hücrelerinde tek ve büyüktür.

    Mikrofibriller: Protein molekülünden oluşmuş ipliksi yapılardır. Kas, sinir ve epitel hücrelerinde bulunurlar. Myofibriller, kas yapıda bulunup kasılmayı sağlar. Nörofibriller, sinir hücresinde duyu iletimi; epitel hücrelerdeki tonofibriller hücreler arası bağlantı yapar

    Koryon: Sürüngen, kuş ve memeli hayvanlarda embriyoyu saran örtü. Memelilerde plasentanın yapısına girer.

    Pepsinojen: Mide özsuyu içerisinde bulunan protein sindiriminde rol oynayan inaktif enzim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü