Eğitim Sitesi

İkinci Öğretim Nedir? İkinci Öğretim Hakkında Kısaca Bilgi

İkinci Öğretim Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak İkinci Öğretim:

İkinci Öğretim, birçok üniversite ve yükseköğretim kurumunda örgün eğitime paralel ve eşdeğer olarak yürütülen bir öğretim türüdür. İkinci öğretim programına kayıt yaptıran bir öğrenci aynı okulda örgün eğitim alan diğer bir öğrenciye göre daha yüksek miktarda öğrenim harcı öder ve derslerine akşam saatlerinde ya da hafta sonunda devam eder. İkinci öğretim öğrencileri normal programlara yatay geçiş yapamazlar. Fakat normal Örgün Öğretimden İkinci Öğretime yatay geçiş yapılabilir. Yüksek Öğretim dallarının nitelik ve sürelerine göre öğrenci maliyetleri de göz önüne alınarak yıllık ücretler Bakanlar Kurulun'ca saptanır. Öğrenim ücretleri peşin ödenebildiği gibi, iki taksitle de ödenebilmektedir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Yardımcı Doçent: Doktora çalışmalarını başarıyla tamamlamış, tıpta uzmanlık veya belli sanat dallarında yeterlik belge ve yetkisini kazanmış ilk kademedeki, doçentten bir önceki akademik unvana sahip kişidir.

    Kampüs: 1. Yerleşke; Bir yüksek okulun ya da üniversitenin tüm birimleriyle üzerinde kurulmuş olduğu alana verilen isim. 2. Öğrencinin içerisinde yaşam ve aktivite alanı bulduğu; eğitim binalarından kütüphanesine, öğrenci yurtlarından spor salonuna kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiği Sosyal Yaşam Merkezidir.

    e-MBA: e-Master of Business Administration Türkiye'de de üniversiteler İşletme yüksek lisans programlarına bu ismi vermeyi tercih etmektedirler. Çalışanlara yönelik MBA programlarına Executive MBA, (kısaca EMBA) denir. Uzaktan eğitim teknolojisi ile verilen MBA programına e-MBA denir.

    Bilim Sınavı: Yüksek lisans başvuru aşamasında bazı programların başvuran öğrencilere uyguladığı, programla ilgili genel bilgilerin test edildiği genellikle yazılı uygulanan sınav.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü