İhracat Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak İhracat:
Dış Satım
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İhracat:
Bir ülkede üretilen bir malın, yabancı ülkelere döviz karşılığında satılmasına denir. İhracatın diğer bir adı da dışsatımdır ve ithalatın karşıtı olarak da tanımlanabilir.
Tarih Terimi Olarak İhracat:
Bir ülkenin başka bir ülkeye mal satması, dış satım.
Konfeksiyon Terimi Olarak İhracat:
Bir ülkenin tarım ve endüstriyel ürünlerini bir başka ülkeye satma olayı.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İhracat:
Bir malın veya değerin yürürlükteki İhracat Mevzuatı ile Gümrük Mevzuatına uygun şekilde yabancı müşterilere satılması, fiili teslimatının gerçekleştirilmesi ve Kambiyo Mevzuatı'na göre bedelinin (bedelsiz ihracat hariç) yurda getirilmesidir. Dışsatım
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak İhracat:
Ülkede üretilip başka bir ülkedeki alıcılara satılan mal ve hizmetler.
Benzer Coğrafya Terimleri:
Ekoloji: Çevre bilimi
Sel: 1- Dağların dik yamaçlarından düşercesine inen, bu sırada yolu boyundaki taşları, topraklara aşağılara indiren, geçtiği yerlere zarar veren akarsu.
Kaide Seviyesi (Taban Seviyesi): Akarsuların aşındırabilecekleri en son seviye.
Kaldera: Volkan konilerinin tepesinde bulunan, patlama ya da çökmeyle oluşan geniş çukurluklar (krater).
Eğim: 1- İki nokta arasındaki yatay mesafenin, yükselti farkına oranı. Belirli bir yatay uzaklıkta bulunan iki nokta arasındaki yükseklik ayrılığı Bu değer,
Kırç: Aşırı soğumuş su taneciklerinden oluşan bir sis uzun süre yerde kaldığında, su taneciklerinin soğuk cisimlere çarparak buz haline geçmesidir.
Krater Gölü: Yanardağların püskürmesi sırasında magmanın izlediği yola volkan bacası ve bunun ağzına krater denir. Bazı kraterlerin içi suyla dolu olabilir.
Bunla
Uzaktan Algılama: Yeryüzünün ve yer kaynaklarının incelenmesinde onlarla fiziksel bağlantı kurmadan kaydetme ve inceleme tekniği.