Eğitim Sitesi

IP Address Nedir? IP Address Hakkında Kısaca Bilgi

IP Address Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak IP Address:

Bir hizmet birimine atanmış 32 bit'lik Internet protokol adresi. IP adresi bir ağ bileşeni ve bir servis birimi bileşenine sahiptir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak IP address:

IP adresiInternet Protokolü tarafından tanımlanmış 32 bit'lik adres, STD 5 ve RFC 791'de tanımlanmış olup genelde noktalı gösterimde ifade edilir. Örneğin 128.45.67.255 gibi. noktalı adres (dot address), Internet adresi (internet address), Internet Protokolü (Internet Protocol), ağ adresi (network address), sistem adresi (host address).

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Aux: Yardımcı elemanlar; müzik setine TV, kompackt disk, video ya da bir başka müzik kaynağının bağlanabildiği soket.

    Hit: Tarayıcı tarafından sunucuya yapılan tekil istemdir. Örneğin 3 adet resim içeren bir sayfa çağrıldığında 4 adet hit olur. (1 adet sayfa için + 3 adet de içindeki resimler için)

    PROTOCOL: Protokol, iki bilgisayarın birbirlerine veri yollarken izledikleri biçim, veri aktarma formudur. Protokoller bilgisayara alt düzey kodlar yollayarak iki makina arasındaki iletişimi sağlar.

    WAIS (Wide Area Information Servers): Network'lar arasında çok büyük miktarlarda bilgiyi indeksleyerek aranabilir bir veri tabanı oluşturup bunu kullanıma sunan ticari bir yazılım paketi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü