Eğitim Sitesi

Hurafe Nedir? Hurafe Hakkında Kısaca Bilgi

Hurafe Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hurafe:

Dine sonradan girmiş yanlış inanç.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Hurâfe:

Akla ve ilme aykırı olan ve hiçbir temeli bulunmayan batıl inançlar ve uygulamalardır. Dine sonradan girmiş uydurma, boş inanç. Çarpık davranış biçimlerini ifade eden hikâyeler.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Hurafe:

Dine sonradan girmiş yanlış inanç.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Hurafe:

1. Batıl dinlerden ve halk arasında uydurulan masallardan kalma aslı esası olmayan inanışlar. Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünnetiyle çatışma hâlinde olan her türlü düşünce, inanç, davranış ve bidat.

2. Dine sonradan girmiş yanlış, batıl inanç.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Filoloji: Dil Bilimidir. Toplumların dillerini inceler.Bir dilin yazılı belgelerinin dil ve tarih açısından incelenmesi ve bir toplumun kültürünün dil yoluyla araştırılmasıdır.

    Pankuş: Hitit devletinde kanun yapılan, kanun koyan, yönetiminde herkesin eşit haklara sahip olduğu ve her insanın özgürce fikirlerini dile getirebildiği soylulardan oluşan meclis.

    Medeni Kanun: Medeni kanun, veraset, miras, evlilik gibi konulara getirilen yasal düzenlemeleri kapsayan kanundur. Türkiye'nin ilk medeni kanunu 1926, ikinci ise 2001 yılında yürürlüğe girmiştir. Medeni Kanun Maddeleri Nelerdir? 1. Sosyal ve ekonomik alanda kadınlara özgürlük verildi. 2. Kadınlara erkeklerle eşit miras alma hakkı tanındı. 3. Dini nikahın yerine resmi nikahın zorunlu hale getirilmesi.

    İskan(İskân): Yerleştirme, yurtlandırma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü