Eğitim Sitesi

Hümik Asit Nedir? Hümik Asit Hakkında Kısaca Bilgi

Hümik Asit Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Hümik Asit:

Kısmen veya tamamı çürümüş bitki ve hayvan atıklarının oluşturduğu maddelerdir.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    İş Değerlemesi: Bir kuruluşta yapılması gereken işlerin belirli ölçütler bakımından yeterlik, çaba, sorumluluk, iş koşulları faktörlerin birbirleriyle içerik ve önem bakımından karşılaştırmalı olarak değerlerinin saptanması.

    Kalibrasyon: 1- İlaçlamada kullanılan taşıyıcı madde (genellikle su) ile kullanılacak olan kimyasalın biri birine olan oranıdır. 2- Ürünlerin ticari amaçlarla kalitesini iyileştirip, sınıflandırmak ve derecelendirmek suretiyle standart gruplar elde etmek üzere yapılan çalışma. 3- Ölçüm cihazlarının, ölçümü yapılacak materyallerin özelliklerine göre ayarlanması.

    Kabuklu Kırmızı Mercimek: Tane çapları 3-4 mm, kotiledon rengi kırmızı, kabuk rengi koyu kırmızı, siyah, gri kırmızı, pembe, koyu gri renklerde olan bin tane ağırlığı 30- 45gr olan, yandan bombeli daha çok Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetiştirilen bir mercimek cinsi.

    Seyhan-95: Bitki boyu 80-95 cm olup, Başakları beyaz renkli kılçıklı, Başak uzunluğu 7-9 cm'dir. Taneleri beyaz renkli, sert yapıda ve oval şekillidir. 1000 tane ağırlığı 40-42 gramdır. Kışa ve kurağa orta derecede dayanıklıdır. Kahverengi ve sarı pasa dayanıklı, septoria'ya karşı hassas ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü