Eğitim Sitesi

Hue Nedir? Hue Hakkında Kısaca Bilgi

Hue Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Hue:

Özellikle NTSC kodlu yayınlarda renk varyasyonu ayarını yapmanızı sağlar. Türkiye’de satılan birçok modeled bu ayar bulunmamaktadır.

 

Sanat Terimi Olarak Hue:

Bu tanım kırmızı, sarı, yeşil, mavi gibi renk skalasındaki değişik dalga boylarını anlatır.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Hue:

Temel renklerin bütün oranını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Hue aynı zamanda sadece sizin kullandığınız rengi ifade eden bir parçadır. İçinde Hue nun bir parça olduğu bir renk geçişi kullandığınızda gökkuşağı efektleri oluşturabilirsiniz.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Bioshield™: Buzdolabının kapısının kenarlarını çevreleyen izolasyon maddesi, bakterilerin ve küfün büyümesini engelleyerek kapı contasının aşınmasını önleyen anti bakteriyel bir maddeden üretilmiştir.

    Bakteri Koruması: Bakterilerin üremesini engellediği kanıtlanmış bir anti-bakteriyel kaplamaya sahip ürünler.

    Full HD: Tam yüksek çözünürlük. 1920 x 1080 çözünürlüğü ifade eder. Günümüz televizyonlarında hemen hemen standart çözünürlük seçeneği haline gelmiştir. 1080p şeklinde ifade edilir.

    Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde): Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan Blu-ray oynatıcılar ve sürücüler, modern HD DVD formatını kullanır. Tüm ana üreticiler ve film stüdyoları Blu-ray'i desteklemektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü