Eğitim Sitesi

Homo Sapiens Nedir? Homo Sapiens Hakkında Kısaca Bilgi

Homo Sapiens Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Homo Sapiens:

Günümüzde yeryüzünde var olan tek insan türüdür. Soyu tükenmiş olan Neanderhal ve Cro-Magnon insanları da bu türdendir. Büyük olasılıkla 350.000 yıllık bir geçmişi vardır. Dik durma, iki ayak üzerinde yürüme, büyük bir beyin, yüksek alın, küçük dişler, belirgin öne doğru bir çene, alet yapma ve kullanma, dil ve yazı gibi beceriler ile sanat yapıtları yaratabilme yetenekleri başlıca özellikleridir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tasnif: Araştırmaya yönelik toplanan tarihi belge ve bilgilerin yere, zamana ve konuya göre sınıflandırılmasıdır.

    Liberalizm: 1-Bireyin özgür olmasını ve ekonomik güçler arasında özgür yarışmayı, devletin bireyler, sınıflar ve uluslar arasındaki ekonomik ilişkilere karışmamasını isteyen siyasal ve ekonomik öğretidir. 2-Ferdi hürriyetleri konu alan ekonomik ve siyasi görüş. Liberal Demokrasi.

    Annales Okulu: İsmini tarih bilimine toplum bilimleri yöntemlerini uygulaması ile duyurmuştur. Sosyoloji, ekonomi, sosyal psikoloji ve antropoloji gibi çeşitli toplum bilimleri ile iş birliğini sağlayacak bir tarih yaklaşımı geliştirmek üzere 1929 yılında Strasbourg Üniversitesi'nde kurulmuştur.

    Rasyonalizm: Usçuluk. Akla ve akıl yolu ile varılan yargıya inanma, akla aykırı veya akıl dışı hiçbir şeyi tanımama davranışı ve tutumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü