Eğitim Sitesi

Hız Regülatör Eğim Karakteristiği Nedir? Hız Regülatör Eğim Karakteristiği Hakkında Kısaca Bilgi

Hız Regülatör Eğim Karakteristiği Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Hız Regülatör Eğim Karakteristiği:

Bir Üretim Grubunun hız regülatörünün, Enerji Sistemi Frekansında meydana gelen, Üretim Grubunun çıkışını sıfırdan tam kapasiteye çıkartacak düzeydeki düşümünü simgeleyen işlemleri. Üretim santralı terminallerinde ölçülen tam kapasiteye çıkartacak düzeydeki düşümünü simgeleyen işlemleri. Üretim santralı terminallerinde ölçülen tam kapasite üretim, Maksimum Güç hariç olmak üzere, Üretim Grubunun kullanılan her bir yakıtla sağlanan azami istikrarlı üretimini gösterir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Kapasite: Bir üretim ünitesi veya santralın imalatçı tarafından belirtilen koşullar altında verebileceği elektrik gücü.

    Tek (Ana) Baralı Sistem: Yalnız bir ana baradan oluşan bara düzenidir.

    Abone İştirak (Katılım) Bedelleri: a- Pazar Katılım Bedeli, (Müşteriye devredilen abone karşılığı giderdir). b- Tesis Katılım Bedeli olarak adıgeçen abonelerden alınması gereken kW başına miktardır.

    Üretim: Taşkömürü, Linyit, Bitum, Fuel-Oil, Petrol, Benzin, Mazot, Jeotermal, Doğal Gaz, Rüzgar, Gel-Git, Güneş, su tribünlerine akuple generatör, trafo grubu ile üretilen elektrik enerjisidir. a- Brüt üretim (iç ihtiyaç ve kayıplar dahil) b- Net üretim (iç ihtiyaç hariç) saatlik, günlük, aylık ve yıllık, aktif ve reaktif üretimler olarak anılır ve birimleri KVARh ve KWh'tır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü