Eğitim Sitesi

Hissedar Değeri Nedir? Hissedar Değeri Hakkında Kısaca Bilgi

Hissedar Değeri Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Hissedar Değeri:

Bir şirketin yönetiminin hissedarlara karlılığı ve hisse değerini artırmak ve temettü ödemek suretiyle yarattığı değer.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Hesap Mevcudundan Daha Fazla Para Çekme: Cari hesap sahiplerinin hesap bakiyelerinin üzerinde belirlenmiş bir meblağa kadar harcamalarına izin veren bir imkân. Eğer borç imkânı kullanılırsa faiz tahakkuk ettirilebilir.

    Çapraz İşlem: İşlemin alıcı ve satıcı tarafının aynı üye olması durumunu ifade eder. Bu şekilde işlem oluşturmaya yönelik emirler (Cross Orders), belirli kurallar dahilinde işlleme tabi olurlar.

    Kamu Giderleri: Geniş anlamda, devlet ve diğer kamu kuruluşlarının bütçe ödemeleri ile Kamu İktisadi Teşebbüsler (KİT), sosyal sigorta ödemeleri, vergi muaflık ve istisnaları ve özel kişilere yapılan teşvikleri de içerir. Dar anlamda da kamu hizmetlerinin bedeli olarak, devlet ve diğer kamu tüzel kişilerinin (belediye, il özel idaresi gibi) yaptıkları ödemelerdir.

    Ticaret Bankası: Genellikle şirketlerin ya da belediyelerin hisse senedi ve bono satışlarıyla ilgilenen komisyoncu şirketler benzeri yatırım bankalarının aksine, bireylere ve işletmelere çek hesabı, tasarruf hesabı, vadeli hesap gibi mevduat hizmetleri sunan ve kredi sağlayan banka.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü