Eğitim Sitesi

Hidroelektrik Santral Nedir? Hidroelektrik Santral Hakkında Kısaca Bilgi

Hidroelektrik Santral Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Hidroelektrik Santral:

Suyun yerçekimine bağlı potansiyel enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürüldüğü santraldır.

 

Coğrafya Terimi Olarak Hidroelektrik Santral:

Baraj göllerinden yararlanılarak elektrik enerjisi elde edilen santraller

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hidroelektrik Santral:

Su gücüyle çalışan makinelerle elektrik üreten merkez.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Ortak Birim: Çeşitli enerji biçimleri için kullanılan belirli birimlerin dönüştürüldüğü birimdir. SI sistemine göre geçerli birim Joule'dur. Bununla birlikte SI sistemi dışı birtakım konvansiyonel birimler çokça kullanılmaktadır. Bunlar çevirme katsayılarına bağlı olarak global bilançolarda çeşitli enerji miktarlarını toplama olanağını vermektedir. En çok kullanılan "Tavsiye Edilen Birimler" : "tek" (Ton Eşdeğeri Kömür) ve "tep" (Ton Eşdeğeri Petrol) dur. Burada SI Sistemine girmemekle birlikte "kilokalori" ve Btu (British Thermal Unit) gibi birimler de kullanılmaktadır. (Dünya Enerji Konferansı tavsiyelerine bakınız) Not: "Tavsiye Edilen Birimlerin"in kullanımı, özellikle kömür ya da petrole dayalı enerji sistemlerinin yapısını yansıtmaktadır. Bunlar genellikle Joule ya da kalori gibi enerji birimleriyle tanımlanmaktadır.

    By-Pass (Baypaslı) Sistem: Tek Ana baralı sistemlerde bara ayırıcı ile kesiciyi (Bakım +Arıza, Revizyon durumlarında) şöntleyen ayırıcı ve bağlantılarından oluşan sistem.

    ESI: Electricity Supply Industry.

    Röle: Sistemde oluşan arıza, aşırı yük, ısınma ve Aşır/düşük frekans gibi durumlarda kesicilere açma kumandası veren cihazdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü