Eğitim Sitesi

Hexadecimal Nedir? Hexadecimal Hakkında Kısaca Bilgi

Hexadecimal Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Hexadecimal:

Taban olarak 16'yı kabul eden sayı sistemi. Bu sistemde, 0-9 arası sayılara ilave olarak A, B, C, D, E ve F harfleri sayı olarak kullanılır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Star LC 90: Konfigürasyon seçimi ve değişikliği, yazılımla bilgisayardan yapılabiliyor. Güç yönetiminde yapılan değişiklikle açma-kapama düğmesi olmayan bu yazıcılar, kabloları ile güç bağlantısı yapıldıktan sonra otomatik olarak uyku konumuna geçiriyor. Herhangi yazma komutu geldiğinde, gecikme olmadan çıktı veriyor. Haber, spor, eğlence gibi kategorilere ayrılmış konulardan istediğinizi seçerek Web sayfalarına göz atabilir, o gün en çok ziyaret edilen servisleri öğrenebilirsiniz.

    Page View: Nota yazımında sayfa düzeninin görülmesi.

    Multi strobe: Aşamalı görüntü. Ekran dokuz eşit bölgeye ayrılır. Merkezdeki orijinal görüntü sesli olarak izlenebilir. Bu görüntülerin 0.1-1.0 saniye aralıklarla birbirini izleyen 8 aşaması, dondurulmuş resimler halinde merkezdeki görünütüyü çevreler.

    Baud: Bilgi işleme hızı birimi. Bir saniyede gelen bilgi sinyallerinin değeri baud olarak hızı verir. Tipik baud değerleri 110, 300, 1.200, 2.400, 4.800, 9.600, 14.400, 28.800, 36.600.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü