Eğitim Sitesi

Hestia Nedir? Hestia Hakkında Kısaca Bilgi

Hestia Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hestia:

Eski Yunanistan'da ocağı ve aile erdemlerini simgeleyen tanrıçadır. Sembolü kutsal ateştir.

 

Mitoloji Terimi Olarak Hestia:

Kronos ile Rea'nın kızı. Romalılar ona Vesta derler. Aile ocağı tanrıçasıdır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kurultay-Kengeş: İslamiyet öncesi Türk Devletlerinde Devlet, Kağan ailesinin malı olarak kabul edilmekle birlikte, devlet işleri, "Kurultay" veya "Kengeş" olarak adlandırılan danışma meclisi aracılığıyla yürütülmüş; çeşitli sosyal, askerî, siyasî ve dinî konular bu Kurultaylarda görüşülüp, karara bağlanmıştır.

    Hammurabi Yasaları: Günümüze kadar ulaşmış, en eski, en eksiksiz ve kusursuz Babil yasalarıdır. Hammurabi'nin hükümdarlığının sonlarında onun yargıç olarak verdiği yargısal kararların derlenmesiyle ortaya çıkmıştır. Kabile geleneklerinin çok ötesinde bir gelişme düzeyini yansıtan yasalar kan davasını ve kişisel misillemeyi kabul etmezken, kısasa kısas (göze göz, dişe diş) ilkesine dayanmıştır. Halkın görebileceği bir yere 2.5 metre yüksekliğinde, 28 sütun üzerine yazılmıştır. 280'den çok maddeden oluşan bu yasalarda, usül, ceza, medeni hukuk ve kamu hukuku ile ilgili hükümler yer almıştır.

    Cenub: Güney

    Devrim (İhtilal): Bir toplumun yaşamında önemli işlevi olan kurumların hızlı ve geniş kapsamlı bir biçimde kökten değiştirilmesi ya da yenileştirmesi olarak tanımlanabilir. Temelde siyasal iktidarın devrilmesini kapsayan bir terim olmakla birlikte, daha geniş anlamda toplumsal yaşamın çeşitli alanlarında görülen büyük değişimleri (Örn. Sanayi Devrimi) nitelendirmede de kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü