Eğitim Sitesi

Hellenistik Kültür Nedir? Hellenistik Kültür Hakkında Kısaca Bilgi

Hellenistik Kültür Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hellenistik Kültür:

Büyük İskender'in Hindistana yaptığı seferler sonrasında ortaya çıkan Yunan, Hint, İran, Anadolu ve Mısır kültürünün karışımıdır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kapı: Hükümet dairesi anlamında kullanılırdı. Halk Kapu diyordu.

    Cumhurbaşkanlığı Forsu: Büyükçe bir yıldızın çevresine yerleştirilmiş onaltı yıldızdan oluşur ve Cumhurbaşkanlığını temsil eder. Büyük yıldız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, çevresindeki onaltı yıldız ise tarihte kurulmuş onaltı Türk devletini temsil eder.Bu devletler; Büyük Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, Akhun İmparatorluğu, Göktürk İmparatorluğu, Avar İmparatorluğu, Hazar İmparatorluğu, Uygur Devleti, Karahanlılar, Gazneliler, Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Harzemşahlar, Altınordu Devleti, Büyük Timur İmparatorluğu, Babür İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu.

    Sekülerizm: Toplumda ahiretten ve diğer dini, ruhani meselelerden ziyade dünya hayatına odaklanılması yönündeki hareket.

    Hicret: Mekkeliler'in baskıları nedeniyle, can güvenlikleri tehlikeye giren Müslümanlar'ın Hz. Muhammet'in isteğiyle 16 Temmuz 622 tarihinde Mekke'den Yesrib'e (Medine) göç olayıdır. Böylece Müslümanların can güvenliği sağlanırken, Arap-İslam Devleti'nin kuruluşu da gerçekleşmiş oldu. Bu tarih, Hz. Ömer zamanında alınan bir kararla Arap-İslam takviminin (Hicri) başlangcı yapılmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü