Eğitim Sitesi

Hazine Nedir? Hazine Hakkında Kısaca Bilgi

Hazine Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hazine:

Devlet malı, parası veya bunların saklandığı yer.

 

Hukuk Terimi Olarak Hazine:

Devletten ayrı bir kişilik oluşturmamakla beraber, bir taraftan bütçenin uygulanmasına ilişkin işlemleri, diğer taraftan da kamu gelir ve giderlerinin zaman olarak uygunluğunu sağlayan merkezi örgüt; Maliye Bakanlığı ve maliye dairelerinden oluşan örgüt; devlet kasası.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Hazine:

Devletin tasarruflarını ve mali işlemlerini idare eden kurumdur.

 

Tarih Terimi Olarak Hazine:

Devletin bütün parası ve malvarlığının toplamı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tüketim: 1. Mal ve hizmetlerden yararlanma, tüketme işi. 2. Üretilen veya yapılan şeylerin kullanılıp harcanması, yoğaltım, istihlak, üretim karşıtı. 3. İnsanların ihtiyaçları olan ürünleri satın alarak kullanması olayına tüketim adı verilir. Ekmek, makarna, peynir, sebze meyvelerin satın alınıp yenmesi, mağazalardan çeşitli giyim eşyası almak, mobilya ve beyaz eşya alıp kullanmak gibi faaliyetleri tüketime örnek olarak verebiliriz.

    Sel: 1. Şiddetli yağmurlar yağdığında, dereler, çaylar ve nehirler taştığında, tusunami oluştuğunda, denizlerin büyük dalgalar ile kıyıları sular altında bıraktığında, barajlar ya da setler yıkıldığında ortaya çıkan oldukça yıkıcı su baskınlarına sel denir. 2. Bir bölgede toprağı belirli bir süre için tamamen veya kısmen su altında bırakan ani, büyük ve düzensiz su akıntılarına verilen isimdir. Akarsu, deniz ve göl gibi büyük su kütleleri kimi zaman fazlasıyla suyla yüklenir, bunun sonucunda taşarak yatağından çıkar ve “sel” adı verilen bir doğal felakete neden olur.

    Grejuva: Rum ateşi.

    Rüşdiye: Ortaokul derecesinde olan eğitim kurumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü