Eğitim Sitesi

Hayvancılık Nedir? Hayvancılık Hakkında Kısaca Bilgi

Hayvancılık Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Hayvancılık:

Evcil hayvanlar yetiştirerek onların her çeşit ürünlerinden, kimilerinin de güçlerinden yararlanmayı amaçlayan ve geniş anlamda tarımsal yaşamın bir kolu sayılan etkinlik.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hayvancılık:

Çeşitli hayvanların beslenerek para kazanılması faaliyetine denir. Küçük Baş(Koyun, Keçi); Büyük Baş(İnek, Öküz), Kümes(Tavuk, Hindi, Ördek), İpek Böcekçiliği, Balıkçılık, Arıcılık hayvancılık faaliyetini çeşitleridir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Relikt Bitki: Geçmiş dönem iklimlerinden kalan, günümüzdeki iklim şartlarında yetişme imkanı bulmuş, bulabildiği uygun ekolojik faktörlerin devamına bağlı olarak günümüzde dünyanın bazı köşelerinde yaşamını sürdürebilen bitkilerdir. Türkiye'deki bitkilerin %20'si relikt bitkidir.

    Patika: Engebeli yerlerden gelip geçenlerin ayak izlerinden oluşan, tekerlekli araç işlemeyen dar yol, çığır, keçi yolu, yolak.

    İç Kesim: Denizden uzak, deniz etkisinin ulaşmadığı kesimlerdir.

    Biyom: 1- Yeryüzünde genel klimatik koşullar ve arazi yapısı bakımından belirli özellikler gösteren, büyük çapta birbirine benzeyen hayvan ve bitki topluluklarına ve bunların yaşadıkları alanlara verilen isim (Tropik Yağmur Ormanları gibi ). 2- Aynı iklim koşullarında benzer bitki ve hayvan topluluklarını barındıran bölgelerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü