Eğitim Sitesi

Havale Nedir? Havale Hakkında Kısaca Bilgi

Havale Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Havale:

Bir işi veya bir şeyi başka birine bırakmak, ısmarlamak. Borcun bir zimmetten başka bir zimmete intikal etmesi. Borçlu kimsenin alacaklıyı, alacağını almak üzere bir başkasına göndermesi.

 

Hukuk Terimi Olarak Havale:

Yollama ödeyicisinin, para, değerli kağıtlar veya benzeri nesneleri, yollayıcı hesabına yollama alıcısına ödemek ve yollama alıcısının da bunları kendi adına teslim almak üzere yetkili kılındığı sözleşme.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Havale:

Bir para nakil işlemi. Bu işlem ile, bankanın bulunduğu şehirdeki diğer şubelerine ya da başka şehirlerdeki şubelerine para gönderilir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Havale:

Bir çeşit çırpınmalı, bazen ateşli de olabilen hastalık.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Havale:

Çoğu zaman bayılma, yüksek ateşle beraber ortaya çıkan çırpınma krizleri.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Havale:

Çoğu zaman bayılma, yüksek ateşle beraber ortaya çıkan çırpınma krizleri.

 

Siyaset Terimi Olarak Havale:

Kanun tasarı ve teklifleri ile tezkerelerin TBMM Başkanlığı'nca görüşüleceği komisyonlara gönderilmesidir. Kanun tasarı ve teklifleri ilgili daimi komisyonlara tali ve esas olarak, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tezkereler Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon'a, bütçe ve kesin hesap kanunu tasarıları ise Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilir.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Havale:

Postahane veya banka kanalıyla birisine para gönderme, yollama.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Havale:

Kanun tasarı ve teklifleri ile KHK ve tezkerelerin TBMM Başkanlığınca, görüşüleceği komisyonlara gönderilmesidir. Kanun tasarı ve teklifleri ile KHK’ler, tali veya esas olarak ilgili daimi komisyonlara; yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tezkereler Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyona; bütçe ve kesinhesap kanunu tasarıları ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    İhanet: 1-Hıyanet, hainlik. 2-Sevgide aldatma, sadakatsizlik. 3-Gerektiğinde yardımda bulunmama, bir kimsenin güvenini yok etme. 4-Gerektiğinde yardımda bulunmama, bir kimsenin güvenini yok etme. Evlilikte, sevgide aldatma, sadakatsizlik. Hıyanet, hainlik.

    Hurâfe: Akla ve ilme aykırı olan ve hiçbir temeli bulunmayan batıl inançlar ve uygulamalardır. Dine sonradan girmiş uydurma, boş inanç. Çarpık davranış biçimlerini ifade eden hikâyeler.

    Kurbet Kastı: Bir işi Allah-u Tealâ'nın emrettiği için yapmak ve böylece O'na yakın olmayı niyet etmek, yani bir işi sadece Allah için yapmak.

    Fâiz: Ödünç vermekte, rehinde ve alış-verişte, alıcıdan veya vericiden birinin ötekine karşılıksız vermesi şart edilen fazla mal, para veya menfaat. Ribâ.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü