Eğitim Sitesi

Haploit Nedir? Haploit Hakkında Kısaca Bilgi

Haploit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Haploit:

Tek bir kromozom takımı kapsayan hücre yada organizma (Örneğin insan gametlerinde bulunan toplam 23 adet kromozom bir haploit oluşturur).

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Haploit:

1. n sayıda kromozom taşıyan hücre. Örneğin insan vucut hücrelerinde 2n = 46, üreme  hücrelerinde n = 23 kromozom vardır. Üreme hücreleri haploit hücrelerdir.

2. Üreme hücrelerinde vücut hücrelerinin yarısı kadar kromozom bulunur. Tek kromozom takımı taşıyan hücrelere haploit (n) adı verilir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Hipogeik: Toprak yüzeyinin altında gelişen ya da yaşayan.

    Homolog Yapılar: Çeşitli hayvanlardaki ortak ilkel bir yapıdan gelişen, yapı planı ve gelişmede benzerlik gösteren yapılardır.

    Gymnosperm: Çıplaktohumlular. Tohum ları ovaryum içinde kapalı olmayan tohumlu bitkiler sınıfı. Konifer ve ortadan kalkmış bir çok bitkileri içerir.

    Virüs: 1-Sadece içine girdiği bir başka hücre içinde yeniden üreyebilen ve hücresel yapısı olmayan canlı. Virüsler bir protein kılıfı içindeki nükleik asitlerden ibarettir. Bazılarınınsa basit bir zarı vardır. Virüsler çoğalmak için, içine girdikleri hücrenin sentezleme yeteneğinden yararlanır. 2-Nükleik asitten oluşan bir merkeze ve bunu etrafında bir protein kılıfına sahip küçük enfeksiyon etkenli nesne. Konukçu bir hücre içinde çoğalabilir ve mutasyona uğrayabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü