Eğitim Sitesi

Handover Nedir? Handover Hakkında Kısaca Bilgi

Handover Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Handover:

Bir hücresel ağ içinde bir hücreden diğer hücreye geçiş. Telefon kullanımdayken bir hücreden diğerine geçiş sırasında bağlantı yeni hücreye devredilir.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Handover:

Shift teslimidir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    UMTS (Universal Mobile Telecommunications System): Evrensel Mobil İletişim Sistemi. Üçüncü kuşakta IMT-2000 ailesinin en çok bilinen ve gelecek vaadeden üyesi. TD-CDMA ve W-CDMA transmisyon metodlarını kullanan UMTS ağlar multimedya uygulamaları ceplere taşıyacak yüksek hızlı veri iletimini sağlayacak.

    Liquid Crystal Display (LCD): Yani Sıvı Kristal Ekran elektrikle kutuplanan sıvının ışığı tek fazlı geçirmesi ve önüne eklenen bir kutuplanma filtresi ile gözle görülebilmesi ilkesine dayanan bir görüntü teknolojisidir.

    Sesli Arama: Sesli Arama, sadece kişinin veya kontağın ismini seslenerek telefon numaralarını çevirmenizi sağlar. Sesli arama özelliğini kullanmak için ilk önce telefon rehberinizdeki ilgili numaralara ses etiketleri atamalısınız.

    XML (Extenden Markup Language): İnternet üzerinde bilgiyi paylaşabilmek için ortak bir bilgi formatı yaratma yolu. HTML diline benzer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü