Eğitim Sitesi

Halvet Nedir? Halvet Hakkında Kısaca Bilgi

Halvet Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Halvet:

Hamamlarda tek kurnalı yıkanma yeri.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Halvet:

1. Dinen evlenmelerinde bir sakınca olmayan bir erkekle bir kadının bir yerde üçüncü bir şahıs olmadan baş başa kalmaları.

2. Nikâh yapıldıktan sonra ve zifaftan önce kadın ve erkeğin baş başa kalmaları.

3. Tasavvuf yoluna giren birinin zihnini ve duygularını dağınıklıktan koruyabilmesi ve günahlardan uzak kalabilmesi için, belirli bir süre mürşidin denetiminde tenha bir yerde yalnız başına kalıp, kendisini bütün varlığıyla Allah’a vermesi.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Halvet:

1. Dinen evlenmelerinde bir sakınca olmayan bir erkekle bir kadının bir yerde üçüncü bir şahıs olmadan baş başa kalmaları.

2. Nikâh yapıldıktan sonra ve zifaftan önce kadın ve erkeğin baş başa kalmaları.

3. Tasavvuf yoluna giren birinin zihnini ve duygularını dağınıklıktan koruyabilmesi ve günahlardan uzak kalabilmesi işin, belirli bir süre mürşidin denetiminde tenha bir yerde yalnız başına kalıp, kendisini bütün varlığıyla Allah'a vermesi.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Mermerit: Mermer tozu ve polyester ana hammaddeleri ile homojen karışımlar elde edip, kalıplara döküldükten sonra reaksiyon ile kuruma sürecinin ardından elde edilen malzemeye Mermerit denir. Mermeritin ana hammaddesi mermer tozu (kalsit) ve polyester olup üretimde ayrıca renk pastaları, ayırıcı ve jelkot gibi ek ajanlar da kullanılmaktadır. Cilalamaya ve parlatmaya gerek yoktur. Yıllar geçse de rengi atmaz ve parlaklığını kaybetmez. Mutfak ve banyo dolaplarına uyumlu renklerde üretilebilmektedir. Granit mermer görünümünde üretilebilir.

    Moket: Doğal veya yapay hammaddeli, duvardan duvara döşenen bir çeşit halı.

    Klasisizm: Sanatta bir ürün ortaya çıkarırken klasik davranma olgusu.

    İç Aydınlatma: Çeşitli yapısal öğelerle dış çevreden ayrılmış, iç mekanların aydınlatma sistemini konu alır. Elektrikli ışık kaynakları ile ihtiyaca göre aydınlatma yapılır. Aydınlatılması yapılan yerin özelliğine göre aydınlatma armatürleri seçilir. Okul, hastane, ev, mağazalar, otel, restoran, tiyatro ve sinema gibi mekanların aydınlatılmasında standart aydınlık düzeyleri cetvellerine bakılır. Bu değerlere göre aydınlatma yöntemlerinden bir tanesi seçilerek ekonomik ve kaliteli bir aydınlatma yapılmaya çalışılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü