Eğitim Sitesi

Halüsinasyon (Sanrı) Nedir? Halüsinasyon (Sanrı) Hakkında Kısaca Bilgi

Halüsinasyon (Sanrı) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Halüsinasyon (Sanrı):

Ortamda olmayan uyarıcıların varmış gibi algılanmasıdır.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Propaganda: Bir düşünceyi veya inancı savunan kişilerin, kendi gruplarını çoğaltmak amacıyla her türlü iletişim araçlarını kullanarak diğer gruplar üzerine yaptıkları ikna ve benimsetme çabaları.

    Pyrrhonculuk: Bilginin göreceliğini savunan kuşkucuların biri de M.Ö. 365-270 yılları arasında yaşamış İlk çağ filozoflarından Pyrrhon ve onun okuludur. Pyrrhonculuk; akıl, şeylerin özünü, görünüşlerin ardındaki gerçekliği kavrama yetisi taşımadığından, insanların ilkece salt kendilerine görünenleri, yani duyumlarımızın bize verdiklerini, göründükleri biçimleriyle bilebileceklerini ileri sürer. A. Baki Güçlü v.d, Pyrrhonculuk, Felsefe Sözlüğü içinde, s. 1189-1190.

    Olgu: Gözlemlenebilir veya ölçülebilir şeylerin genel ifadesi. Örneğin yağmur bir olgudur.

    Gündelik Bilgi: İnsanların pratik ihtiyaçlarını karşılamak için, kendi deneyimleriyle elde ettikleri sıradan bilgilere gündelik bilgi denir. Gündelik Bilgi Özellikleri 1. Duyumlara ve algılara dayanır. 2. Yaşamı kolaylaştırır. 3. Yaşantılar ve deneyimler sonucu elde edilir. 4. Herhangi bir yöntemi yoktur. 5. Sistematik değildir, mantıksal tutarlılığı olmayabilir. 6. Görelidir. 7. Kesin sonuç içermez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü