Eğitim Sitesi

Hafıza Genişliği Nedir? Hafıza Genişliği Hakkında Kısaca Bilgi

Hafıza Genişliği Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Hafıza Genişliği:

Bir defa görülen veya işitilenlerden doğru olarak hatırlanabilen miktar.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Somut: Belli bir zamanda, belli bir yerde bulunan, doğal, görülebilir, bütünlüğü içinde verilmiş olan bağımsız gerçeklik.

    Maliyet Enflasyonu: Bir malın üretimi sırasındaki girdilerin fiyatların yükselmesi malın fiyatını yükseltir. Örneğin, üretim sırasında, hammadde girdilerinin, işçilik masraflarının artması satış fiyatının artmasına yol açar.

    Erdem: 1- Ahlak felsefesinin övdüğü ve ön plana çıkardığı iyilik, dürüstlük, doğruluk, alçakgönüllülük, adalet gibi ahlaki değerler. (Ahlak felsefesinin kurucusu Sokrates, erdemin bir bilgi işi olduğunu, insanın erdeme eğitim yoluyla elde edeceği bilgilerle ulaşabileceğini savunmuştur. Aristoteles'e göre ise erdem, her türlü aşırılıkların ortasındadır. Erdemli kişi her zaman doğru olan orta bir yolu bulabilendir.) 2- İyiyi yapmaya yönelmedir. Ahlaki bakımdan sürekli iyi olma eğilimidir. 3- İradenin ahlak açısından iyi olana yönelmesi. 4- İnsanın ahlaki yetkinliği, fazilet.

    Bencilik (Egoizm): Kurucusu Thomas Hobbes. İnsanlarda iki önemli güdü vardır: birisi "kendini sevme", diğeri "kendini koruma" dır. İnsanlar kendilerini sevdikleri için kendilerini korumak isterler. Ahlak yasalarını da bu yüzden oluştururlar. Yani ahlak yasalarının varolmasının nedeni insanlarda bulunan bu iki güdüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü