Eğitim Sitesi

Habitat Nedir? Habitat Hakkında Kısaca Bilgi

Habitat Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Habitat:

Bir canlı türünün içinde doğal olarak yetiştiği, yaşayabildiği ve üreyebildiği yer.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Habitat:

Bir organizmanın doğal olarak yaşadığı ve üreyebildiği yer.

 

Coğrafya Terimi Olarak Habitat:

En geniş anlamıyla habitat, bitki ve hayvan topluluklarının doğal yaşam ortamı olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımın kapsamındaki yaşam ortamının, yaşanabilirlik, özelliği, büyük bir önem taşımaktadır. Yaşanabilir ortamın bozulması ya popülâsyonun yer değiştirmesine ya da ortadan kalkmalarına yol açmaktadır. Günümüzde kentlerin genişlemesi, tarım alanlarının açılması ve sanayileşme sonucunda, habitatların bozulmasının, iklim türlerinin giderek azalmasına ve kimilerinin de yok olmasına neden olduğu görülmektedir.

 

Biyoloji Terimi Olarak Habitat:

1. Bireyin, bir organizmanın ya da başka bir varlığın, içinde oluştuğu ve yaşamını sürdürdüğü ortam, onu etkileyen canlı ve cansız varlıklarla bütün etken ve koşulların toplamı.

2. Bir organizmanın(bitki ya da hayvanın) doğal olarak yaşadığı ve üreyebildiği, kendine özgü özellikler gösteren ortam.

3. Bir canlı türünün rahatça beslendiği, barındığı, ürediği yaşam alanına denir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Habitat:

1. Popülâsyon içindeki bireylerin biyosfer tabakasındaki kalıtsal yapısına uygun yaşama bölgesine habitat denir. Habitat canlının yaşadığı yerin adresidir.

2. Canlı organizmanın yaşam ortamıdır. Bu tanım kapsamındaki yaşam ortamının, yaşanılabilirlik özelliği, büyük bir önem taşımaktadır. Yaşanabilir ortamın bozulması ya popülâsyonun yer değiştirmesine ya da ortadan kalkmalarına yol açmaktadır.

Günümüzde kentleşmenin artması, tarım alanlarının açılması ve sanayileşme sonucunda, habitatların bozulmasının, iklim türlerinin giderek azalmasına ve kimilerinin de yok olmasına neden olduğu görülmektedir.

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Türkçe: 1. Türkiye Cumhuriyeti’nde kullanılan, konuşulan, yazılan Türk dili. 2. Ural–Altay dil ailesinden, Asya’da ve Doğu Avrupa’da konuşulan Türk dil ve lehçelerinin genel adı.

    Güneş Pili: Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren üreteç.

    Ön Yargı: Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargı, peşin yargı, peşin hüküm, peşin fikir. "Arkadaşım hakkında ön yargılı davranmayın." "Hakkımdaki ön yargıyı silmem çok zor."

    Matkap: Tahta, maden, beton vb. sert maddeler üzerinde delik açmaya yarayan alet, delik açma aleti, delgi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü