Eğitim Sitesi

HYPERMEDIA Nedir? HYPERMEDIA Hakkında Kısaca Bilgi

HYPERMEDIA Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak HYPERMEDIA:

Az kullanılan bir terimdir. metin, grafik, ses, hareketli görüntü gibi Internet üzerinde iletişimi mümkün olan her türlü medyayı ifade eder.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Client: 1. Bir ağ servisini kullanan kullanıcı veya kullanıcıya hizmet eden program. 2. Bir server ya da başka bir bilgisayar ile bağlantı kurup veri alışverişinde bulunulmasını sağlayan yazılım.

    Animation (Animasyon): Ekranda görüntü hareketleri yaratmak için tatbik edilen bir işlem. Bazı durumlarda rendering şeklinde de belirtilebilir.2-D Animation (İki boyutlu animasyon)Basit görüntülerle çalışır. İmge yana döndüğü zaman düz çizgiler görülür. İmgelerin birbiri üstüne kompoze edilmesinde kullanılır. 2.5-DÜç boyutlu efektlere sahip iki boyutlu bir grafik.3-D AnimationEkranda perspektif içinde hareket ettirebilmek için, bir nesnenin üç boyutlu bir bilgisayar modelini yaratmak.

    Anonymous FTP: Her internet kullanıcısının dosya transferi yapabileceği FTP siteleridir. Buraya bir ftp programı ile bağlanıyorsanız, username (kullanıcı adı) bölümüne anonymous, şifre bölümüne de e-mail adresinizi yazmalısınız.

    Polarite: Uygulanan DC gerilimi.Polarization:Polarizasyon. Bir elektromagnetik dalganın elektirk alan vektörünün doğrultusu. Elektromagnetik dalgalar yatay, düşey, dairesel ve eliptik polarizasyonlu olabilirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü