Eğitim Sitesi

HP LaserJet 4L (Lazer Yazıcı) Nedir? HP LaserJet 4L (Lazer Yazıcı) Hakkında Kısaca Bilgi

HP LaserJet 4L (Lazer Yazıcı) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak HP LaserJet 4L (Lazer Yazıcı):

Kullanımının kolay, hafif ve ekonomik oluşu ile dikkat çeken HP LaserJet 4L, dakikada 4 sayfa basma özelliğine sahip ve 300 dpi olmasına karşın, çözünürlük iyileştirme teknolojisi sayesinde çıktı kalitesi oldukça yüksek.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    TTL: Transistör-Transistör Lojik.

    Bandwidth: Türkçesi: Bant genişliği. Bir bağlantıdan yollayabileceğiniz bilgi miktarını ifade etmektedir. Bir ağ kablosunun taşıyabileceği maksimum veri miktarı, bps (bit per second) birimi ile ölçülür. Bir kanalın ya da devrenin veri iletme oranı veya iletişim kapasitesi ölçüsü.

    Terminal Server: Özel amaçlı, bir tarafında birçok modem takmak için yerler olan, diğer tarafında da LAN ya da host makinesi ile bağlantıyı sağlayan bilgisayara verilen isim.

    DARPA: Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri AjansıAskeriye tarafından kullanılmak üzere yeni teknolojiler üretmekle sorumlu A.B.D. Savunma Bakanlığı Ajansı. DARPA (daha önce ARPA olarak bilinmekteydi) bugünkü Internet'in geliştirilmesinden sorumluydu ve Berkeley UNIX ve TCP/IP'yi de içeren bir çok geliştirme projesini finanse etti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü