Eğitim Sitesi

Güzel Sanatlar Nedir? Güzel Sanatlar Hakkında Kısaca Bilgi

Güzel Sanatlar Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Güzel Sanatlar:

Mimari, resim, heykel, müzik ve edebiyata verilen genel ad.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Estetik: 1. Sanatsal eserin genel yasalarıyla sanatta ve hayatta güzelliğin kuramsal bilimi, güzel duyu. 2. Sanatta güzellik, duygulara hoş gelen anlamına gelir. 3. Toplum ile doğada estetiksel olanın ; estetiksel değerler ile öznel estetiksel duyumsama ve duyguların ; estetiksel kültür ile estetiksel toplumsal bilincin; sanat ile toplumsal gerçeklik arasındaki ilişkilerin; sanatsal düşünme ile sanatsal yapıların içerik ve biçimin temel özyanlarının ; çeşitli sanatlar ile bu sanatların karşılıklı ilişki ve özelliklerinin özü, yasaları, işlevleri ve tarihsel oluşma ve gelişme süreçlerinin bilimi. 4. Güzelliği, güzelliğin insan usu ve duyuları üzerindeki etkilerini konu olarak ele alan felsefe dalı.

    Cumba: 1. Geleneksel Türk evlerinin pencerelerinin önünde sokağa doğru çıkma yapan kafesle örtülü bölüm. 2. Yapıların üst katlarında, ana duvarların dışına, sokağa doğru çıkıntı yapmış balkon.

    UNESCO: Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı.

    Manierizm: 1- Özentili sanat, uyanış çağı ile Barok arasındaki yapmacıkçılık. 2- Rönesans anlayışını takip eden süreçte ve daha sonrasında Avrupa'ya ve Avrupa ülkelerinin deniz aşırı sömürgelerine uzun sure hakim olan barok sanattan önce kısa bir sure için etkin olan akıma manierizm denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü