Eğitim Sitesi

Gürültüye Duyarlı Alan ve Kullanımlar Nedir? Gürültüye Duyarlı Alan ve Kullanımlar Hakkında Kısaca Bilgi

Gürültüye Duyarlı Alan ve Kullanımlar Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Gürültüye Duyarlı Alan ve Kullanımlar:

Kamu ve özel mülkiyetli arazilerde kurulmuş ve içinde yeralan olaylar gereği, istenen seslerin en iyi biçimde duyulabildiği ve dış gürültüden olan rahatsızlığın en fazla olduğu, kısaca iç akustiğin şart koştuğu aşırı sesten korunması gerekli olan binalar. Mesela: Konut, hastahane, okul, motel, pansiyon, dinlenme tesisleri, tatil ve dinlenme parkları, mezarlık gibi yerler, kendi içlerinde çok ve orta derecede hassas olarak ayrılabilirler.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Atık Yönetimi: Hafriyat toprağı ile inşaat / yıkıntı atıklarının kaynağında ayrılarak toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, tekrar kullanılması, geri kazanılması ve depolanması işlemleri.

    Projesine Aykırı İnşaat: Kendi arsası üzerine belediyeden usulüne uygun inşaat ruhsatı alarak başlanılan, ancak tasdikli projesine uymadan değiştirilerek yapılan inşaatlar.

    Uygunluk Denetimi: Kamu idarelerinin gelir, gider, mal ile diğer hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygunluğunun incelenmesini içeren denetimi.

    Tam İstihdam: Bir ekonomide çalışma arzusu ve yeteneği olan herkesin, cari ücret ve çalışma koşullarında üretim süreci içinde yer alması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü