Eğitim Sitesi

Günlük Nedir? Günlük Hakkında Kısaca Bilgi

Günlük Terimi Hakkında Bilgiler

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Günlük:

Günce. Günü gününe tutulan anı yazısı veya bu yazıları içeren, kişisel hayatı konu alan edebi tür.

 

Edebiyat Terimi Olarak Günlük:

Bir kişinin düşüncelerini, duygu ve gözlemlerini günü gününe yazdığı ve o günün tarihini koyduğu yazılar. Ruzname olarak da bilinir. Günlük bir tür anıdır. Ancak günlük günü gününe yazılır, anı ise olayların yaşanmasından sonra kaleme alınır.

 

Kütüphanecilik Terimi Olarak Günlük:

Genellikle Pazar haricinde, günlük olarak yayınlanan. Özellikle gazete gibi günlük yayınlanan süreli yayın anlamında da kullanılır.

 

    Benzer Dil ve Anlatım Terimleri

    Eleştiri: Tenkit. Bir insanı, bir eseri, bir konuyu doğru ve yanlış yanlarını bulup göstermek amacıyla inceleme işi.

    Destan: 1- Bir milletin yaşadığı olağanüstü olay ve durumları, savaşları, kahramanlıkları, göç, yangın, felaket, zafer gibi toplumu derinden etkileyen tarihi dönem noktalarını anlatan mensur veya uzun manzume şeklindeki anlatımlardır. 2- Bir kahramanlık hikayesini veya bir olayı anlatan, koşma biçiminde, ölçüsü on bir hece olan halk şiiri.

    Gezi Yazısı: Bir yazarın, yurt içi ve yurt dışındaki gezilerinde gördüklerinden ilgi çekici bulduklarını anlattığı kişisel hayata konu alan edebi tür.

    Bağdaştırma: 1- Anlamlı birden çok dil birliğinin yan yana gelerek yeni bir anlam ifade etmesi. 2- Cümledeki dil birlikleri arasındaki anlam ilişkisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü