Eğitim Sitesi

Güneş Pilleri Nedir? Güneş Pilleri Hakkında Kısaca Bilgi

Güneş Pilleri Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Güneş Pilleri:

Güneş ışınımını doğrudan elektrik enerjisine çeviren aygıtlar.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Nüfus Piramidi: Bir toplum ya da topluluk nüfusunun yaş, cinsiyet, evlilik durumu, uğraş, kültürel özellik vb, bakımlardan dağılımının grafikle gösterilmesidir. Nüfus piramitlerinden; ülkenin nüfus özellikleri, yaş grupları, cinsiyet durumu ve ekonomik özellikleri (kalkınmışlık durumu) gibi özellikler hakkında bilgi edinilebilir.

    Terra-Rossa: Kırmızı renkli Akdeniz toprağıdır. Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde ve kalkerler üzerinde oluşur. Sıcaklık etkisi ile oksitlenmiş olduğu için kırmızı renklidir.

    Cephe: 1- Farklı özellikte iki hava kütlesinin karşılaşması ile oluşan hat. Cepheler hareketli olup, bir yerin sıcaklık ve yağış durumunu doğrudan etkiler. Bir cephede soğuk havanın yerini sıcak hava alırsa buna sıcak cephe, sıcak havanın yerini soğuk hava işgal ederse buna da soğuk cephe denir. 2- Farklı karekterdeki, sıcak ve soğuk hava kütlelerinin karşılaşması sonucunda, bu farklı hava kütlelerini birbirinden ayıran sınır veya yüzey.

    İklim Kuşakları: Sıcak kuşak iklimleri 1. Ekvatoral iklim 2. Savan iklimi 3. Muson iklimi 4. Tropikal çöl iklimi Ilıman kuşak iklimleri 1. Akdeniz iklimi 2. Ilıman okyanusal iklim 3. Ilıman karasal (step) iklim 4. Sert karasal iklim 5. Orta kuşak çöl iklimi Soğuk kuşak iklimleri 1. Tundra iklimi 2. Kutup iklimi

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü