Eğitim Sitesi

Gümrük Bildirim Formu Nedir? Gümrük Bildirim Formu Hakkında Kısaca Bilgi

Gümrük Bildirim Formu Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Gümrük Bildirim Formu:

Seyahat eden kişinin beraberindeki eşyaları bildirdiği form.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizm Planlaması: Turizm planlaması bir dönemde turizm sektöründe ulaşılmak istenen amaçları, bu amaçlara ulaşabilmek için yararlanılabilecek araçları, parasal ve fiziksel olanakları, yapılacak işleri, işlerin kim tarafından ne zaman ve ne kadar sürede gerçekleştirileceğini gösteren disiplinli bir düzenlemedir.

    Advance Booking Charter (Önceden Yer Ayırtılmış Charter): (ABC) Önceden yer ayırtan müşteriler için eski bir charter uçuşu tipi. Yeni charter uygulamaları ABC'leri fiilen ortadan kaldırmıştır.

    Hurda Değer: Hurda değer, bir yatırımın ekonomik ömrünün sona erdiği andaki değeridir. Başka bir ifade ile tesisin ekonomik ömrü sonundaki satış fiyatı o yatırımın hurda değeridir. Bir Turistik tesisin hurda değerinin saptanması çalışmaları sırasında kuruluş yeri, inşaatın kalitesi, tesisin fiziki ömrü ve gayrimenkul alım-satım vergileri göz önünde bulundurulmalıdır.

    Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD): Aralık 1960'da imzalanan bir konvansiyonla Eylül 1961'de faaliyete geçen uluslararası bir kuruluş. OECD kısa adıyla da anılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü