Eğitim Sitesi

Gufeyle Namazı Nedir? Gufeyle Namazı Hakkında Kısaca Bilgi

Gufeyle Namazı Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Gufeyle Namazı:

Akşam ve yatsı namazları arasında özel şekilde kılınan iki rekât müstehap namazdır. Onun vakti akşam namazından sonra başlar ve batı tarafındaki kızartı kaybolunca biter.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Ayet: 1. Kur'an-ı Kerim'de durak işaretleri arasındaki cümle ya da ifadelerdir. Kur'an surelerini oluşturan kısımlardan her biri. 2. Kuranı Kerimde sureleri meydana getiren cümle ve cümleler. Bir sayfadan meydana gelen ayetler olduğu gibi birkaç harften meydana gelen ayetlerde vardır. Yaygın görüşe göre Kuranı Kerimde 6666 ayet vardır. 3. Sözlükte işaret, delil ve alamet anlamlarına gelir. Terim olarak ise; Kur’an-ı Kerimi oluşturan uzun veya kısa vahiy ifadelerine denir. Ayetlerin uzunluk- kısalıkları eşit değildir. Bir sayfadan oluşan ayetler olabildiği gibi tek bir harften oluşan ayetler de vardır. Kur'ân-ı Kerim'de toplam 6236 ayet bulunmaktadır. Mekke’de inen ayetlere “Mekki ayet” , Medine de inen ayetlere ise “Medeni ayet” denir.

    Suhuf (Sahifeler): Kutsal kitaplara göre küçük hacimli olan Allah'ın bazı peygamberlerine gönderdiği kitapçıklar. Hz. Adem (as)'a 10 Sahife; Hz. Şit (as)'a 50 Sahife; Hz. İdris (as)'a 30 Sahife ve Hz. İbrahim (as)'a 10 Sahife gönderilmiştir.

    Âraf: Cennetle cehennem arasındaki bölge

    Gayri Müslim: Müslüman olmayan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü