Eğitim Sitesi

Güdülenme Nedir? Güdülenme Hakkında Kısaca Bilgi

Güdülenme Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Güdülenme:

1. Hayvan ya da insanda organizmayı belirli bir amaca yönelik davranışa iten sürecin tümüne güdülenme denir.

2. Organizmanın içinden veya dışından gelen güdülerin etkisi ile harekete geçerek davranışta bulunma ve doyum sağlama sürecine güdülenme denir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Güdülenme:

1. Güdülerin organizmayı uyarıp faaliyete geçirerek organizmanın davranışlarını belirli bir amaca doru yöneltmesiyle organizmanın davranışta bulunma süreci.

2. Bireyin, işinin yönünü, gücünü ve öncelik sırasını belirleyen içten veya dıştan gelen dürtülerle harekete geçmesi, motivasyon.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Güdülenme:

Herhangi bir şekilde eylemde bulunma eğilimi.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Betimlemek: 1. Tasvir etmek. Sözle veya yazıyla bir şeyin kendine özgü belirtilerini tam ve açık seçik biçimde göz önüne sermek. 2. Somut gerçekliği içinde bir nesnenin, kendine özgü belirtilerini elden geldiğince tam ve açık seçik bir biçimde göz önüne serme.

    Paranoya: Bu tür düşünce bozukluğu gösterenlerde büyüklük, üstünlük, zenginlik, aşk, icat, keşif, düşmanlık, kıskançlık gibi konularda gerçekle ilişkisi olmayan düşünceler vardır. Hasta, halüsinasyon görmez ancak; büyüklük, kötülük görme, aşık olma gibi hayaller görür.

    Statü Aktarımı: Bir statünün saygınlığının bireyin yakınlarına da geçmesi.

    Bilimsel Yasa: Çeşitli bilim dallarında yapılan araştırmalara dayalı olarak elde edilen, genel geçerli, matematikle ifade edilebilen sonuçlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü