Eğitim Sitesi

Gri Kart Nedir? Gri Kart Hakkında Kısaca Bilgi

Gri Kart Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Gri Kart:

Gri rengin %18 ini yansıtan kart.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Film Hızı: Filmlerin ışığa karşı duyarlılığını belirten sayısal değerdir. Rakam arttıkça filmin duyarlılığı ve hızı artar.

    Ayna kilidi: Uzun poz sürelerini gerektiren çekimlerde fotoğraf makinesinin olabildiğince sabit durması gerekmektedir. Ayna kilitleme sistemi sayesinde, ayna yukarı kalkık durumda kilitlenir ve örtücü kapanana kadar bu durumda kalır. Böylece aynanın hareketinden oluşan sarsıntı ortadan kalkar.

    RS-232: IBM tabanlı bilgisayarlarda bir bağlantı kapısını ifade eder. Seri bağlantı kapısı da denir. Eskilerde dijital kameralar daha çok bu kapı ile bilgisayara bağlanırdı.

    Firmware: Bir nevi dijital kameralardaki işletim sistemidir. Ki bu sayede dijital kamera kontrolü sağlanır. Zaman zaman üretici firmalar bu işletim sistem yazılımını geliştirirler ya da var olan hataları düzeltirler ve bir üst versiyon şeklinde internet sitelerinden yayımlarlar ki o dijital kameraya sahip olanlar bu yeni versiyonu internet üzerinden kendi makinelerine aktararak daha performanslı olarak kameralarını kullanabilsinler diye.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü