Eğitim Sitesi

Graten Nedir? Graten Hakkında Kısaca Bilgi

Graten Terimi Hakkında Bilgiler

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Graten:

Herhangi bir şekilde pişirilmiş bir yiyeceğin üzerinin, sıcaklığı kuvvetli olan fırında kahverengi ince bir kabuk bağlayana kadar pişirilmesi, üstleri kızartılmış yemek.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Graten:

Dünya mutfak literatüründe iki anlamı vardır. Birincisi pişirilmiş olan yemeğin üzerine parmezan, kaşar, dil peyniri gibi peynir çeşitlerinden birini rendeleyerek üzeri kızarana kadar pişirmek, ikincisi ise yemeğin üzerine beşamel sos dökerek yemek pişene ve sosun üzeri kızarana kadar fırında bekletmektir.

 

    Benzer Mutfak - Yemek Terimleri

    Minyonet: 1- Kuzu filetosuyla yapılan bazı yemek isimlerinde kullanılır. Mesela; biberli kuzu minyonet, marsalalı kuzu minyonet vb. 2- Ezilmiş veya kırılmış karabiber taneleri.

    Supangle (Sup-anglez): Madlen veya savuayer bisküvisinin alına kremşantiye sıkarak diğeriyle birleştirilir. Üzerine çikolata veya kakao karıştırılmış krem anglez sürülür.

    Torşon (Torchon): 1. Mutfakta aşçılar tarafından, sıcak tepsi ve tava tutmak için kullanılan, temizlik yapmakta kullanılmayan, pamuklu ve tüy bırakmayan beyaz bez. 2. Mutfakta kullanılan, aşçı el bezi. 60 cm x 60 cm ölçülerinde pamuklu beyaz el bezi.

    Pektin: Elma, ayva, limon gibi meyvelerin hücre sıvısında doğal olarak bulunan bir madde. Jölemsi özellik kattığından reel ve marmelat yapımında kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü