Eğitim Sitesi

Görüntü Nedir? Görüntü Hakkında Kısaca Bilgi

Görüntü Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Görüntü:

Film ya da şerit filmde tek bir devinimi belirten resim.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Görüntü:

Sayı ekseni üzerinde bir sayıya karşılık gelen noktadır.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Görüntü:

Elektromagnetik spektrumun belirli bölgeleri ile ilgili yerel yansıma değerlerinin pikseller halinde gösterildiği, istenildiğinde doğal ya da yapay analog görüntülere dönüştürülebilen sayısal bilgi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Alıştırma: 1. Üzerinde çalışılmış bir konunun daha iyi anlaşılması amacıyla düzenlenen, karşılığının verilmesi ya da uygulamaya konulması istenilen ödev. 2. Öğrencilerin, öğrendiklerini yeni durumlara uygulamalarına olanak sağlayacak biçimde düzenlenen çalışmalara ve yinelemelere verilen ad.

    Özerk Dönem: Piaget'e göre bireyin başkalarının değerlendirmelerinden bağımsız olarak, kendi yaptığı değerlendirmeye uygun davranmaya başladığı ahlak gelişim düzeyi.

    Eğitim İhtiyacı: Bir işin yapılması için sahip olunması gereken nitelikler ile o işi yapması öngörülen kişinin niteliği arasındaki farklılık.

    Ayıklama: 1. Toplum yaşamında bireylerin ya da kümelerin, yetenek ve güçlerine uygun biçimde belirli birtakım görevlere yöneltilmesi. 2. Okuma öğretiminde üzerinde durulan konuya ya da soruna uygun okuma parçalarını seçme işi. 3. Usa uygun seçim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü