Eğitim Sitesi

Google Dance Nedir? Google Dance Hakkında Kısaca Bilgi

Google Dance Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Google Dance:

Google'ın arama sonuçlarındaki dalgalanmalara denir. Bu dönemde anahtar kelimelerinizde yükselebilir veya düşebilirsiniz.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Black-Hat SEO: İllegal veya etiğe uygun olmayan uygulamalarla web sitesini arama sonuçlarında yukarı sıraya çıkarmaya çalışma. Google Sandbox'a (bk.) düşmekle veya Google'dan süresiz ban yemekle sonuçlanabilir.

    Trustrank: Güven derecesi. Bugün web sitelerini değerlendirmek ve sıralamada yer vermek için Pagerank yerine kullanılan ve Google tarafından benimsenen analiz tekniğidir. Web sitelerinin trustrank değerini sadece Google gibi önemli arama motorları bilebilir ve bu değer sadece kendi bünyelerinde sonuçları sıralama için kullanılır, halkla paylaşılmaz.

    Algoritma: İnternet sitelerinin, arama motoru sonuçlarında nasıl sıralanacağını belirleyen matematiksel bir formüldür. Google, algoritmasını paylaşmaktan yana olmadığından uzman kişilerce deneyimlere dayandırılarak yorumlanır. Bu da SERP (bk.) yükselmesinin ve SEO (bk.) uygulamalarının ancak uzman kişilerce yapılması gerekliliğini doğurur.

    SEO: Search Engine Optimization. Arama motoru iyileştirmesi (optimizasyonu). Web sitelerinin günümüzde en önemli reklam ve pazarlama araçlarından olduğu düşünülürse SEO'nun da bu araçtan en iyi şekilde yararlanma alt aracı olduğu söylenebilir. SEO, Google gibi arama motorlarında çeşitli kelimelerde arama yaptığımız zaman web sitemizi ilk sayfalarda çıkartma tekniğidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü