Eğitim Sitesi

Gönen Nedir? Gönen Hakkında Kısaca Bilgi

Gönen Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Gönen:

Yarı kılçıklı, beyaz çıplak kavuzlu, uzun ve seyrek başaklı, soğuğa ve kurağa dayanıklı, yazlık, hastalıklara hassas, bin dane ağırlığı 40 gram civarında Ege ve Marmara Bölgeleri için uygun fakat Güneydoğu Anadolu Bölgesinde de yetiştirilen, beyaz yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Hangar: Üstleri ağaç, demir vs. den, sütunlar üzerine tutturulmuş bir çatı ile örtülü ve zemini taş veya beton döşeli olup emtia muhafazasına yarayan yapı.

    Etüd Numunesi: Laboratuvarda fiziksel, kimyasal, fizikokimyasal, teknolojik ve gerektiğinde mikrobiyolojik analizlere tabi tutmak veya araştırma yapmak üzere çeşitler itibariyle alınan numune.

    Avans: Bir işin karşılığı olan paranın peşin verilmiş miktarı. İleride, alacağa sayılmak üzere önceden verilen para, öndelik.

    Sevk İrsaliyesi: Düzenlenmesi kanunlarla zorunlu olan, yollamalarda her vasıta(kamyon, vagon, gemi, vb.) muhteviyatının ayrı ayrı numunelerinin alınıp muayene ve analiz sonuçları ile araç bilgileri ve ürün miktarının belirtildiği, bir nüshasının karşı işyerine gönderildiği yollama evrakı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü