Eğitim Sitesi

Glisemik Yük Nedir? Glisemik Yük Hakkında Kısaca Bilgi

Glisemik Yük Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Glisemik Yük:

Glisemik Yük, bir yiyeceğin Glisemik Endeksi ile yenilen yiyeceğin porsiyonundaki karbonhidrat gramajının çarpımına eşittir. Glisemik Yükün kan şekeri seviyesindeki değişikliklerle Glisemik Indeksten daha doğrudan bir ilişkiye sahip olduğuna inanılır.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Mikro Besin Öğeleri: Mikro besin öğeleri enerji içermezken gerek enerji için gereken basamakalrda gerek vücudun büyüme ve gelişmesinde rol alan besin öğeleridir. Vücudun sağlıkla işleyişini ve fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlamak için mikro besin öğeleri yani vitamin ve mineraller şartır.

    Niyasin (B3 Vitamini): Faydaları : Karbonhidratların ve yağların kullanımı, enerji üretimi, zehirlerin ve alkolün yok edilmesi, sinir ve sindirim sistemi fonksiyonları, cinsiyet hormonlarının üretimi için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarYağsız etler, balık, tavuk eti, tam tahıllar, kuruyemişler.

    Pernisiyöz Anemi: B12 vitamini yetersizliğinin yol açtığı kansızlık.

    Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR): Temel metobolizma hızı diğer bir değişle Temel metabolizma kalori yakma oranı, vücudun dinlenme anında, temel yaşam fonksiyonlarını sürdürmek için harcadığı tahmini enerji miktarıdır. Genellikle gün boyunca harcanan enerjinin yarısından fazlası, hayati fonksiyonları sürdürmek için kullanılan enerjidir. Temel metabolizma hızınızı etkiliyen faktörler; boyunuz, kilonuz, yaşınız ve cinsiyetinizdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü