Eğitim Sitesi

Gider Nedir? Gider Hakkında Kısaca Bilgi

Gider Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Gider:

Gelir elde etmek amacı ile yapılan aktif tükenmeleridir. Aktifte (varlıklarda) bir azalmayı ifade eder.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Gider:

Bir iş için veya bir ürün almak için harcanan paranın bütünü, masraf.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Gider:

Bir mal veya hizmet alımı ile ilgili olarak, bir şirketin varlıklarında ortaya çıkan eksilme veya borçlarda görülen artma.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Kamu Yönetimi: Toplumun ortak ihtiyaçlarının karşılanması, ortak kurallarının korunması amacıyla oluşturulan organizasyon olan devletin işlevsel ve yapısal özelliklerinin bütününe, kamu yönetimi denmektedir. Devlet ve toplum düzeninin kesintisiz olarak işlemesi ve kamunun ortak ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik mal ve hizmetlerinin üretilip halka sunulmasına ilişkin bir sistem.

    Geri Kazanım: Tekrar kullanım ve geri dönüşüm kavramlarını da kapsayan; atıkların özelliklerinden yararlanılarak içindeki bileşenlerin fiziksel, kimyasal veya biyokimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya enerjiye çevrilmesi.

    Lojman: Personelin oturması için kimi kuruluşların yaptırdıkları düşük kiralı veya kira karşılığı olmayan konut.

    Hesap Verilebilirlik: Kısaca bir kimsenin yaptıklarından dolayı başka bir otoriteye açıklamada bulunması olarak tanımlanabilir ve modern yönetimin teori ve uygulamasında anahtar bir kavramdır. Bu kavram, yöneticilere belirli bir takım görevlerini yerine getirmelerini ve bunlarla ilgili kural ve standartlara uymaları konusunda bir takım sorumluluklar yüklemek anlamına gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü