Eğitim Sitesi

Geri Bildirim Nedir? Geri Bildirim Hakkında Kısaca Bilgi

Geri Bildirim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Geri Bildirim:

Öğrenci projesinin eksik, gelişebilir ve iyi olduğu noktalarla ilgili öğretmenin yaptığı gözlemlerdir. Her değerlendirme ölçütünün altında geri bildirim kısmı bulunmaktadır. Öğretmen ihtiyaç duyduğu zaman bu kısmı doldurmaktadır.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Grup: Etkileşim içinde bulunan üyelerin oluşturduğu topluluk.

    Bağlılaşma: 1. Karşılıklı bağıntı. 2. Birbiriyle eşleştirilen iki küme ölçü sonuçları ya da aynı cinsten verilere ilişkin iki gözlem dizisi arasındaki bağıntı. 3. İki puan ya da ölçü arasındaki ilişki ya da birlik bir puanın, bir başkasıyle aynı zamanda gösterdiği de

    Öğretmen: 1. Resmî ya da özel bir eğitim kurumunda çocukların, gençlerin ya da yetişkinlerin istenilen öğrenme yaşantıları kazanmalarına kılavuzluk etmek ve yön vermekle görevlendirilmiş kimse. 2. Bilgi, görgü ve yaşantısı ile belli dal ve alanlarda başkalarının yetişme ve gelişmesine yardım eden kimse. 3. Öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği öğrenimi bitirerek ya da yeterlikleri kazanarak öğretmenlik yapma yetkisini elde etmiş olan kimse.

    Azınlık Okulu: Soy, dil ve din bakımından azınlık niteliği gösteren herhangi bir topluluğun çocuklarına öğrenim sağlayan ve özel yasaya göre açılmış bulunan okul.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü