Eğitim Sitesi

Gerçekçi Eğitim Nedir? Gerçekçi Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Gerçekçi Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Gerçekçi Eğitim:

Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışmalara önem veren eğitim görüşü.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bireysel Ayrılıklar: 1. Bireyler arasında yetenek, ilgi, erek ve gereksinmeler yönünden görülen başkalıklar. 2. Bütünü ile bir kimseyi başkalarından ayıran özellikler. 3. Bir ya da daha çok özellik bakımından bireyler arasında görülen değişiklikler ya da sapmalar.

    Kavram: 1. Bir şey üzerinde birçok ayrı algıları kapsayan genel düşünce. 2. Bir olay, bir nitelik ya da nicelik üzerinde oluşan zihinsel imge. 3. Kaplamı ve içeriği bir im ya da sözle anlatılarak anlam kazandırılan soyut düşünce. 4. Benzer özelliklere sahip olan, fikir ve objeler grubu.

    Boş Zaman: 1. Uyumak, yemek ve çalışmak için ayrılan zamanın dışında kalan zaman. 2. Dinlenmeye, gezmeye ve eğlenmeye ayrılan zaman.

    Özet: Bir metnin, bir sözün, üzerinde durulan bir konunun en önemli bölümlerinin sözlü ya da yazılı olarak kısaca anlatılan özü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü