Eğitim Sitesi

Genişke Nedir? Genişke Hakkında Kısaca Bilgi

Genişke Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Genişke:

Koyun ya da keçi yavruladığında çobana verilen bahşiş.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Zorunlu Parazit: Konağı dışında yaşaması mümkün olmayan parazit.

    Tenya: 1. Taeniidae ailesinde bulunan büyük yassı solucanların bir cinsi, Hydatigena. 2. Şerit, ince bant. 3. İnsanın, domuzun ve atgillerin kalın bağırsaklarında uzunlamasına kasların kuvvetlenmesiyle oluşan şeritler. 4. Beyin boşluklarında bulunan plexus choroideus’ların yapışma çizgileri.

    Baskın: 1. Bir allelin etkisinin diğer allel tarafından örtülmesi, baskılanması durumu. 2. Genetik bir özelliğin fenotipe yansıyabilmesi için tek bir allelin yeterli olmasıyla özelliğini gösteren karakter, dominant, başat.

    Kamçılılar: Bir hücreliler (Protozoa) alt aleminin, söbe, küre biçiminde veya uzun vücutlu, ön uçlarında 1-4 tane hareketi sağlayan kamçı taşıyan, serbest, asalak veya çürükçül olarak yaşayan, serbest yaşayanlarda klorofil taşıyan kromatoforlar bulunan, bu bakımdan hayvan evriminde bitkilerle hayvanlar arsında geçit kabul edilen ve bitki sınıflandırmasında da yer alan bir sınıf. On kadar takımı olup öglena (Euglena), noktiluka (Noctiluca), tripanozoma (Trypanosoma), layşmanya (Leishmania), trikomonas (Trichomonas), volvoks (Volvox) iyi bilinen cinslerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü