Eğitim Sitesi

Geliştirilmiş Fotoğraf Sistemi Nedir? Geliştirilmiş Fotoğraf Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Geliştirilmiş Fotoğraf Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Geliştirilmiş Fotoğraf Sistemi:

35 mm fotoğraf makinesini öğrenmekle zaman harcamak istemeyen bir kullanıcı için Kodak'ın fotoğraf çekimini kolaylaştırma girişimidir. 35mm filmin 36mm enine oranla, IX240 olarak adlandırılan bu filmin eni 24 mm. dir. Aynı boyutta basımı sağlamak amacıyla daha yüksek oranda büyütülmeden dolayı, APS'deki grenler daha belirgin olacaktır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Odak Düzlemi: Objektiflerin optik eksenine dik olan ve odak noktasından geçen varsayımsal düzlem. Seçik görüntü alınabilmesi için film, fotoğraf makinelerinde bu düzlem üzerine yerleştirilir.

    Arka netlik: Objektifin en arka elemanının tepe noktasıyla film ya da algılayıcı düzlemi arasındaki uzaklık. Bu, her zaman objektifin odak uzaklığına eşit değildir.

    Kalotip: Talbot'un geliştirdiği, yarı saydam durumdaki kâğıt üzerinde fotoğraf negatifleri elde etme yöntemi.

    Küresel Sapma: Geniş açı objektiflerin maksimum açıklıkta kullanımında sıkça karşılaşılan ve fotoğrafın her bölgesinin aynı düzeyde net olmamasıyla sonuçlanan optik bozukluktur. Görüntünün kenarlarında netliğin azalması sonucunu doğurur. Küresel olmayan merceklerin veya daha kısık diyafram değerlerinin kullanımıyla düzeltilebilen bir bozulmadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü