Eğitim Sitesi

Gediz 75 Nedir? Gediz 75 Hakkında Kısaca Bilgi

Gediz 75 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Gediz 75:

Yazlık, orta boylu, kılçıklı, tüylü beyaz başaklı, kehribar taneli, kurağa, yatmaya, kışa, pasa ve dane dökmeye dayanıklı, makarnalık kalitesi ve verimi iyi, bin dane ağırlığı 45 gram civarında olan bir makarnalık buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kınacı-97: Bitki boyu uzun, başaklar beyaz renkli, kılçıklı, daneler yuvarlakça ve kırmızıdır. 1000 tane ağırlığı 38-40 gramdır. Kışlık, soğuğa dayanımı iyi, kurağa ise hassastır. Yapay ve doğal koşullarda sarı ve kahverengi pasa dayanıklı kırmızı yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

    Gün-91: Sap 90-100 cm uzunluğunda, başakları Beyaz kılçıklı, daneler, küçük, kırmızı renkli, camsı oval yapıda, Kışa ve kurağa dayanması iyi, Sürme, rastık, kahverengi ve kara pasa karşı dayanması orta, Sarı pasa toleranslı ekmeklik kırmızı sert buğday çeşidi.

    Svevo: Sapları orta boylu, başak kılçıklı, 1000 tane ağırlığı 35,0-48,1 gramdır. Kışlık bir çeşittir. Soğuğa ve yatmaya, pas hastalıkları ile kök ve kök boğazı hastalıklarına dayanıklı makarnalık buğday çeşidi.

    Yüreğir-89: Sapı 90-100 cm uzunluğunda, başakları beyaz renkli, kılçıklıdır. Daneler beyaz renkli, oval şekilli ve yumuşak yapılıdır. 1000 tane ağırlığı 45-50 gramdır. Kışa ve kurağa orta derecede dayanıklı, yatmaya karşı mukavimdir. Kahverengi ve sarı pasa orta derecede dayanıklı, septoria'ya hassas yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü