Eğitim Sitesi

Geçiş Nedir? Geçiş Hakkında Kısaca Bilgi

Geçiş Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Geçiş:

Öğrencilerin farklı program, tür, alan, dal veya kurumlar arasında yapılan değişiklik.

 

Edebiyat Terimi Olarak Geçiş:

İki parafraf arasında bir düşünceden diğerine geçilirken bu fikirlerin bağlanması. Paragraflar arasındaki geçişin azlığı veya çokluğu yazının açık, doğal oluşuna göre değişir. Bağlanma açıksa geçişe gerek kalmaz. Geçişlerin kısa olmasına dikkat edilir. Geçiş için, fakat, bundan dolayı, kaldı ki gibi edatlar yeterli görülebilir.

 

Sanat Terimi Olarak Geçiş:

Yan yana gelen biçimlerin farklı nitelikleri arasında uyum ve algı sürekliliğini sağlayan geçiş ya da uyarlama için kullanılan terim; özellikle klasik kompozisyonlarda bütünlüğü bozmamak için önemlidir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Belgesel Film: Gerçek bir olayı, bir sorunu, kendi doğal ortamı ve akışı içinde ya da buna en yakın bir görünüm sağlayan dekorlar arasında ele alıp yansıtan film.

    Proje Ara Değerlendirme: Projenin her değerlendirmeden iki hafta öncesinde alan lideri öğretmen tarafından eksiklerinin, gelişim aşamalarının, tamamlanması gereken noktaların belirtildiği son kontroldür.

    Radyo İle Eğitim: 1. Okul içi ya da okul dışı eğitimi tamamlamak, zenginleştirmek gibi düşüncelerle radyo yayınlarından amaçlı ve planlı biçimde yararlanma. 2. Öğrenciler için hazırlanan özel radyo programlarıyla yapılan eğitim.

    Ansiklopedicilik: 1. Bütün bilgi alanlarında bilgi edinme ve edinilen bilgileri çoğaltma amacı güden öğrenme biçimi. 2. Bilgi ve olguları, aralarında ilişki kurmadan yalnızca ezberleme durumu. 3. Ansiklopediciler diye bilinen Fransız bilgin ve düşünürlerinin öğretilerine ve etkilerine verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü