Eğitim Sitesi

Geçici Kabul Nedir? Geçici Kabul Hakkında Kısaca Bilgi

Geçici Kabul Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Geçici Kabul:

Bir inşaatın -tamamen bitmemiş bile olsa- mal sahibi tarafından öngörülen amca uygun olarak kullanılmak istendiği düzeye ulaştığını, tasarımcı veya proje yöneticisi veya her ikisinin belgelediği tarih.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Geçici Kabul:

Bir inşaatın —tamamen bitmemiş bile olsa— mal sahibi tarafından öngörülen amaca uygun olarak kullanılmak istendiği düzeye ulaştığını, tasarımcı veya proje yöneticisi veya her ikisinin belgelediği tarih.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Mozole: Çok önemli bir kişinin gömülü olduğu anıtmezar. Bu sözcük, Karya Kralı Mausolus un (M.Ö. 4.yy), klasik çağlarda dünyanın yedi harikası arasında sayılan Bodrum'daki görkemli mezarından sonra yerleşmiştir.

    Stabilize: 1. Yol vb. yapımlara sağlam bir temel teşkil etmek üzere, bir bağlayıcılı kum-çakıl ya da tuvönan kırma taş 2. Bu gereçlerin serilip sıkılaştırıldığı zemin

    İnşa Edilebilirlik İncelemesi: Tüm proje hedeflerine ulaşılması için sözleşme evrakının açıklık, tutarlık inşaat kolaylığı ve eksizlik açısından değerlendirilme süreci.

    Ömür Boyu Maliyet: Bir yapı veya tesisisin yapının ömür boyu maliyeti onun bugünkü değere indirgenmiş (dönüştürülmüş) planlama, tasarım, yapım, kullanım, bakım ve yıkımı ile ilgili tüm maliyetlerini kapsar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü