Eğitim Sitesi

Geceleme Nedir? Geceleme Hakkında Kısaca Bilgi

Geceleme Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Geceleme:

Bir yerde kalıp geceyi geçirme.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Sürdürülebilir Turizm: Çevre ile sıkı bağlantısını göz ardı etmeyen, varlığı için gerekli unsurları tehdit etmeksizin işlev gören; hem şimdiki, hem de gelecek kuşakların gereksinimlerini karşılayabilmeyi ön gören turizm endüstrisi.

    Turistik Fonksiyon Oranı: Turistik fonksiyon oranı herhangi bir ülka veya yörenin (T) zamanında turistlerin emrine sunabileceği toplam konaklama kapasitesi ile o ülke veya yörenin sürekli nüfusu arasındaki ilişkiyi ifade eder. Turistik fonksiyon oranı Tf (t) Toplam konaklama potansiyeli (Yatak sayısı) L, Sürekli nüfus P ile gösterildiğinde Turistik fonksiyon oranı= Tf(t) = L x 100/P olur. Turistik fonksiyom oranı konaklama potansiyeline katkıda bulunacak bir yatırım kararının önemli kriterlerinden biridir. Çünkü turizm ile demografik koşullar arasında ilişkiyi ortaya koymaktadır.

    Dünya Sağlık Örgütü: (World Health Organization-WHO)Toplumu ilgilendiren hastalıkları izleyerek, hükümetlere tavsiyelerde bulanan, Birleşmiş Milletler Teşkilâtı bünyesindeki kurum.

    Uluslararası Hükümler: Bir taşıyıcının kendi ülkesi ile başka bir ülkeye ya da ülkeler arasındaki taşımalarına ilişkin koşullar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü