Eğitim Sitesi

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Nedir? Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Hakkında Kısaca Bilgi

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları:

Gayrimenkuller ve gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarından oluşan portföyü işleten ve gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapan sermaye piyasası kurumlarıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Faiz Riski: Faizlerin yükselmesi ve düşmesi kurumunda, aktif ve pasifin vade yapısındaki farklılıklar nedeniyle oluşan risk.

    Açık Bütçe: Gideri gelirini aşan bütçedir.

    TÜFE: TÜFE, açılımı Tüketici fiyat endeksi anlamına gelmektedir. Bir tüketicinin satın aldığı belirli bir ürün ve hizmet grubunun fiyatlarındaki ortalama değişimleri gösteren ölçüttür. Yıllık enflasyon değerindeki değişimi ölçmek için kullanılır.

    Birincil Piyasa (Primary Market): İlk ihraçların yapıldığı piyasadır. Bir yatırım aracının örneğin bir menkul kıymetin ilk defa piyasaya sürülmesi (satılması) birincil piyasa işlemidir. Benzer şekilde, devlet iç borçlanma senetlerinin, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihale yöntemi ile satımı da bir birincil piyasa işlemidir. Bu senetlerin daha sonra yatırımcılar arasındaki alım-satımları ise ikincil piyasa olarak adlandırılan piyasalarda gerçekleşmektedir. (Primary Market)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü